היום השישי- כשלונות מתוקים

טוב, לא תמיד מצליח לי. (תמונה של הכישלון בהמשך הפוסט. אני לא אתחיל עם באסה.)
נגמרה לי השמנת המתוקה, והחלטתי להיות הרפתקן ולהשתמש ביוגורט. מהה?! כן כן, יוגורט.
הדעות חלוקות, ויש שטענו כי הפרלינים של היום התעלו על קודמיהם, אבל אני מאוכזב.

את היום התחלתי באפייה של יתר כמות בצק הסקונס מאתמול, שיצא מצויין והתיישב לי מצויין עם קפה של בוקר וערימה של כדורים מרים שאני צריך לקחת רק עוד יום אחד.

אחר כך הייתי פנוי יותר ללו"ז שתכננתי להיום.
בתכנית היו עוגיות שקדים ותפוז-סיני.
עד מהרה גיליתי כי גם שקדים אין לי בבית. סמס בהול נשלח לאחותי, שהבטיחה כי תספק את כל המצרכים החסרים עד הערב.

ואז החל הניסוי-
המסתי 100 גר' שוקולד מריר 70% של ספלנדיד עם אגוזים, וטימפררתי אותו יחד עם עוד 100 גר' שוקולד מריר 40% ורד הגליל (זוכרים? אחרי שמורידים את השוקולד מהאש, ממיסים בו עוד שוקולד). ציפיתי את תבנית הקרחונים האהובה.

את התבנית הנחתי בצד לצינון, והוצאתי מהמקרר גביע יוגורט ביו מתוק, מסתבר שיש כזה משהו, והוא יושב לי במקרר מאז יום ראשון. היוגורט עצמו מתקתק, אבל יש בו אלמנטים חמוצים של יוגורט ביו רגיל, שיצרו את הטעם השנוי במחלוקת.
הרתחתי אותו והמסתי איתו 100 גר' שוקולד חלב של ספלנדיד ו30 גר' חמאה. מהכמות הזו לקחתי קצת לקערה קטנה אליה הוספתי קוקוס.

את שתי התערובות יצקתי לתוך תבנית השוקולד, וכיסיתי ביתר השוקולד המריר.
ציננתי במקרר, ומאוחר יותר בפריזר.

התוצאה יצאה מאכזבת למדי.

קרם היוגורט מנע מכל חלקי הפרלין להתחבר, וכך היו לי כמה שכבות לא מחוברות של ציפוי שוקולד, קרם ותחתית שוקולד.

ככה נראה כשלון

 המצרכים הגיעו לבסוף; קמח, שמנת מתוקה 32%, שקדים מולבנים ועוד הפתעות.
מיד, כמובן, ניגשתי להכנת עוגיות השקדים-

למעבד מזון הכנסתי 100 גר' שקדים מולבנים ביחד עם 50 גר' שקדים קצוצים, כפית גרידת קלמנטינה, רבע כפית אבקת אפייה, בערך 120 גר' סוכר לבן וקצצתי דק דק. שמרתי בצד חלק מהשקדים השלמים בשביל הפרזנטציה.
חיממתי תנור ל180 מעלות

מצד ימין- שקדים מולבנים, מצד שמאל- שקדים קצוצים

לתערובת הזו הוספתי חלבון אחד מהמאגר שנוצר לי, כף דבש, וחצי כוס ריבת תפוז-סיני (ניתנת להחלפה בקלות בריבת תפוזים פשוטה, רק שלא תהיה מרה מידי.)
מהדבר הזה יצא לי בצק מאוד דביק, שאותו כידררתי עם שתי כפיות ל25 כדורים חמודים שפיזרתי בתבנית על נייר כסף, ושעל כל אחד מהם מעכתי שקד שלם אחד, והכנסתי לתנור ל20 דקות.
לעוגיות מושלמות, מומלץ לקמח קצת את הידיים ולכדרר בצורה הזו. זה פשוט יוצא אסתטי יותר.

בתום האפייה הוצאתי, ציננתי על רשת, ופיציתי את עצמי על הפרלינים הכושלים.
העוגיות יוצאות פריכות, דביקות ומתקתקות.

5 דקות עבודה, וגם היא של מעבד המזון.

בתאבון.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוקים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על היום השישי- כשלונות מתוקים

  1. ערן הגיב:

    כשלון או לא כשלון, התמונה של הפרלין המעוך ממש יפה.
    והעוגיות נראות מצוין!

  2. נעמה הגיב:

    כייף לגלות עוד בלוג אוכל חמוד בעברית! 🙂
    גם אם הפרלינים לא יצאו, הם עדיין נראים נהדר, וכך גם העוגיות! הצילומים נהדרים!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s