את הפוסט של ה01-01-09 אני מפרסם באיחור של יום, והוא גם די קצר. הנה למה-
רוב היום שלי עבר באיזור חיפה והקריות, שם נודע לי כי הוירוס החביב שלי יחלוף באופן חלקי רק בעוד חודשיים. (מכאן הכותרת החגיגית של הבלוג)
אז אחרי שניחמתי את עצמי בכמה חולצות וחומוס, אספתי את עצמי והתחלתי לחפש מתכון פיצוי-עצמי. איזה מזל שלפני שבוע היה חג המולד, ועוגיות הג'ינג'ר חזרו לאופנה.
שעתיים-שלוש של התעסקות מינורית, וקיבלתי יופי של עוגיות במתיקות עדינה, ובטעם עשיר של תבלינים.
קודם כל הקצפתי ביצה קטנה אחת, יחד עם 100 גר' חמאה ללא מלח, חצי כוס סוכר חום, ורבע כוס סילאן. יצאה קציפה נחמדה שהנחתי רגע בצד.
לקערה אחרת גירדתי כפית אחת של ג'ינג'ר (לפי תחושה, בעיקר.), חצי כפית קינמון, וערבבתי אותם עם כוס וחצי של קמח, וחצי כפית סודה לשתייה. את התערובת היבשה שפכתי לקערה עם הקציפה, ועיבדתי לבצק. הבצק הזה מאוד נוח וממש נהניתי לעבוד איתו.
אפשר להוסיף גם חצי כפית מייס טחון (קליפת הזרע של המוסקט, אני מעדיף את הטעם שלו), או מוסקט רגיל, וגם ציפורן טחונה. אני שכחתי.
הכנסתי את כדור הבצק למקרר לשעתיים, ובינתיים עשיתי כל מיני ניסויים בקרמים, כולל קציפת בננות שיצאה לא משהו בכלל. אני מאשים את הבננות הכמעט בוסריות.
שעתיים ומרק עגבניות מאוחר יותר, הוצאתי את הבצק מהמקרר, רידדתי אותו לגובה חצי ס"מ, ויצרתי כל מיני צורות מגושמות. לאחר כמה נסיונות החלטתי שצורות גיאומטריות הן הדבר בשבילי, ונתתי לחותך הפיצות הנאמן יד חופשייה בזמן שהתנור התחמם ל175 מעלות.
את העוגיות העברתי לתבנית מרופדת בנייר אפייה והכנסתי לתנור לעשר דקות, שאחריהן הבית התמלא ריח של חג המולד.
אני מוכרח להודות שסידור פאזל העוגיות הגיאומטריות לצילום היה כיף כמעט כמו להכין אותן. זה לקח לי שעה וחצי להרכיב, וגרם לי לרצות ליצור פאזלים אכילים. מי יודע, אולי בחודשיים האלו…
שיהיה בתאבון, מקווה שהחמרמורות מאתמול עברו.
יופי של צילומים ואחלה רעיון לבלוג. עושה חשק עז להכין עוגיות ג'ינג'ר (אבל כבר החלטתי על פאדג' שוקולד פיסטוק לסופ"ש!).
זה נשמע מצויין! 🙂
אני אשמח לשמוע איך את עושה את זה.
אפשר לקבל מתכון לעוגיות ג'ינג'ר*?
* לא באמת ג'ינג'ר
בהמשך השבוע כנראה יעלה עוד מתכון לגרסא אחרת, שאמורה להיות טעימה יותר. זה בשלבי פיתוח עכשיו.
אום נום!
אני הכנתי לא מזמן עוגיות ג'ינג'ר מהספר של מרת'ה – והמרכיב הסודי, תאמין או לא, קמצוץ פלפל שחור. כמובן שברשימת התבלינים היה לא רק קינמון ואגוז מוסקט אלא גם ציפורן וג'ינג'ר, כך שהעוגיות יצאו *אחושילינג* מתובלות והיו קצת יותר מיד בפני עצמן. אז ריסקתי אותן בפוד פרוססור עם קצת חמאה מומסת, והשתמשתי בהן בתור בסיס לעוגת גבינה. אום נום.
זה נשמע אינטנסיבי מאוד בשביל עוגיה.
לא משהו שכיף לשתות איתו קפה 😀
אבל עוגת גבינה עם בסיס ג'ינג'ר/תבלינים זה רעיון מעולה. היא יצאה טובה?
נ.ב. חכי ותראי מה יעלה מחר. שם את הג'ינג'ר האלה בכיס הקטן.
אלה העוגיות שלי:
http://www.flickr.com/photos/tuna_/3150768309/
דנג'ה, זה נראה מצויין!
הלוואי והיו לי חותכני אנשים. יש לי רק דברים מוזרים.
במה את משתמשת בשביל הזיגוג? לימון ואבקת סוכר?
עמרי,
מה המטרה של קירור הבצק במקרר? זה חובה?
ירדוני, מטרת הצינון הוא לייצב את הבצק כדי שהוא לא ייקרע, יתכווץ, ויעשה עוד כל מיני דברים שאנחנו לא רוצים שהוא יעשה.
כאדם די חסר סבלנות אני יכול להגיד מנסיון שזה חשוב. 🙂
😦
אפשר לצלם את הספר תבשילי קדרה